Despre noi
Servicii
Legislatie
Normativ instalatii gaze
Intrebari si raspunsuri
Locuri de munca
Contact

Instalatii de gaze si incalzire pentru apartamente de bloc:

Una din cele mai importante investitii pe termen mediu, in scurt timp investitia se amortizeaza si beneficiezi de un confort sport.

Instalatii gaze pentru case, vile, cabane:

Daca pentru un apartament instalatia de gaze si incalzire se poate considera un plus de confort si nu o necesitate, pentru case devine o necesitate. Indiferent daca doriti renominalizarea consumatorilor de gaze sau o instalatie noua apelati cu incredere la specialistii nostri.




PROCEDURA DE DEBRANSARE DE LA RETEAUA DE TERMOFICARE


  1. Debransarea se poate face pe toata perioada in care nu este furnizat agent termic (art. 32, alin. 1, lit. a din O.G. 73/2002)
  2. In vederea debransarii cel interesat va depune o cerere in acest sens la Asociatia de proprietari.

  3. Pentru blocurile contorizate este suficient acordul Asociatiei de proprietari pentru debransare, fara a fi necesara intocmirea REFERATULUI TEHNIC DE SPECIALITATE de catre furnizorul de energie termica.

    • Pentru blocurile necontorizate Asociatia de proprietari (sau persoana interesata) va solicita furnizorului de energie termica intocmirea REFERATULUI TEHNIC DE SPECIALITATE privind efectele modificarii instalatiei de incalzire comuna si propunerile privind repartizarea cheltuielilor pentru proprietatile din condominiu (art. 42, alin. 3 din H.G. 400/2003, introdus prin H.G. 1386/2003).
    • Emiterea Referatului tehnic de specialitate este obligatorie pentru furnizorul de energie termica din moment ce debransarile individuale sunt permise conform art. 32 din O.G. 73/2002

    • Furnizorul de energie termica nu poate refuza debransarea individuala a nici unui consumator, nici prin emiterea referatului si nici printr-un alt act separat. Potrivit art. 34 lit. f din O.G. 73/2002 orice utilizator de energie termica are dreptul sa solicite rezilierea contractului cu un preaviz de 30 de zile calendaristice. Cu atat mai mult un utilizator din cadrul unui condominiu are dreptul sa solicite debransarea de la sistemul centralizat de termoficare din moment ce nici macar nu are incheiat un contract cu furnizorul.
    • ReferatuI tehnic trebuie emis intr-un termen care sa permita debransarea in intervalul de 30 de zile aratat la punctul precedent.


  4. Pe baza Referatului tehnic emis de furnizorul de energie termica Adunarea generala a Asociatiei de Proprietari va hotari asupra efectelor modificarii si va stabili modul de inregistrare si repartizare a consumurilor precum si de incasare a acestora (art. 42, alin. 3, partea finala, din H.G. 400/2003, introdus prin H.G. 1386/2003). Prin urmare Adunarea generala a Asociatiei de Proprietare nu poate refuza debransarea individuala ci poate doar hotari cu privire la efectele acestei debransari.

  5. Dupa hotararea Adunarii generale a Asociatiei de Proprietari se poate trece la debransare. Debransarea poate fi executata de orice firma specializata, cu respectarea eventualelor cerinte tehnice din ReferatuI tehnic. Nu este necesar ca debransarea sa fie efectuata exclusiv de furnizorul de energie termica deoarece instalatiile comune de incalzire fac parte din condominiu si sunt proprietatea comuna a proprietarilor de apartamente. Modificarea acestora se poate face prin mijioacele si de catre prestatorii considerati adecvati de Adunarea generala a Asociatiei de Proprietari sau de proprietari.

  6. Verificarea debransarii se va face de asemenea de reprezentantii Asociatiei de Proprietari care vor constata efectuarea lucrarii, cu consecinta repartizarii consumurilor in functie de hotararea Adunarii generale.